Nyheter > Månadens Kämpe

Namn: Michael Figueroa Friberg
Ålder: 13
Favoritstryp: Rear naked choke
Tränat BJJ så här länge: Snart 3 år

Vi börjar med en klassiker; Hur känns det att bli utsedd till Månadens Kämpe?
Det känns jätteroligt att bli det. Lite förvånad att vara först ut. Men superkul!
Hur kommer det sig att du har fastnat för just BJJ?
Det är så många saker man kan lära sig, det är en rolig sport, man lär sig väldig många grepp, man blir stark, och det får mig att känna mig oslagbar.
Hur känns det att rulla och träna med de vuxna?
Det är mycket tuffare med de vuxna än barnen, det är hårdare motstånd och jag lär mig mer avancerade saker. Att man är minst kändes skrämmande i början men numera är jag van vid det och tycker att det är superkul. Det tvingar mig oxå att vara mer aggressiv, snabbare och jag måste genomföra mina tekniker mer noggrannare.
Vad tycker du är det svåraste med BJJ?
I början tyckte jag att det var svårt att lära och komma ihåg alla tekniker, sedan är det svårt att vänja sig att brottas, pressen man utsetts för är väldig nytt och obekvämt.
Gillar du mest att ligga över eller under?
Jag ligger mest över, men jag gillar bägge. När jag ligger över känner jag bättre kontroll över passeringar, innan jag mountar eller tar side. Side är en av mina favoriter, jag brukar lägga väldigt mycket press från den positionen om jag mountar tänker jag på att lägga press och börjar leta submissions och när jag ligger under så kan jag göra många tekniker från guard.
Tittar du på mycket BJJ på youtube?
Inte så jätte mycket, pappa brukar mest visa klipp.
Vilka är dina BJJ idoler?
Junior dos Santos och Buchecha , jag tycker att de är grymma. De är tungviktare och grymt snabba.
Vilken är din bästa match du kört och varför?
På Sweden Open 2013 så jag fick köra mot både större och äldre killar, match nummer två vart ett riktigt krig där jag till slut blev vinnaren.
När tror du att du kommer spöar pappa i en match?
Hahaha om tre år så går jag om honom, så fort jag växer på mig lite mer muskler så kommer jag pressa ut honom!! Helt rätt, han kommer inte ha en chans;)
Vi avslutar med att fråga; Vad är det bästa med att träna hos Team Leites?

Det är kul att träna på team Leites, det är både hårt men oxå väldigt roligt och det känns som jag känner de flesta både stora och små.

Med de orden sätter vi punkt för Månadens Kämpe. Vem vet, nästa gång kanske det är DU som är på tur att få lätta på ditt hjärta.
Fortsätt peppa varann och glöm inte att ha kul på mattan!
Trevlig sommar./ Mattias Lindmark