Nyheter > Månadens kämpe - November

Grattis till dina framgångar både på NOC och nu senast på SWOP men dubbelt guld i bagaget!! Vad är hemligheten till din medaljskörd? J Ge oss dina 3 bästa vinnartips!
Tackar, tackar! Jag är överväldigad. Lättad att jag klarade mig bra mot alla motståndare, och mindes vad jag lärt mig (eller inte glömt allt iaf). Lite generad. Och så jävla jävla glad och stolt! Tips, eh (generad igen), ok here goes..
1. Det e kul att tävla. Prova. En dör inte om en förlorar. Tänker att det oxå e ok att förlora. 
2. ...men tänker oxå "NOT TODAY GODDAMMIT!" 
3. Värm upp ordentligt, i lugn och ro. 

Hur skulle du själv summera helgen i Stenungssund? 
Wohaaaa, överdos på intryck: läktarsvett, adrenalin, många ägg-skämt, lag-pepp och gäng-mys, nervösitet, sporthallstämning delux, så himla många killar och en del testosteron, massa trevliga människor, så mycket känslor i alla riktningar. Vill ba krama alla.

Har du hunnit bli en äkta bjj nerd och skaffat dig några BJJ idoler, specialbeställda Gi:s och följer enbart bjj bloggar eller hur är det med sånt?;)
Eh, nä. Ibland skickar Tove länkar. Det e kul. Undrar om en kan bli bra på bjj om en inte hänger på youtube?

Du var ju i San Fran och hängde ut i legenden Kurt Osianders klubb. Hur var det? Tell us all!
Det va fint. Vart så väl och varmt emottagen på Ralph Gracie San Fransisco, kände mig bekväm. Det var många svartbälten som hade vänligheten att rulla med mig och det är jag tacksam för, det var bara lite läskigt. Alla var väldigt biffiga.

Har du något långsiktigt mål med din BJJ och vad kommer du fokusera på under närmaste tiden, 2016? Bli bättre.

Hur kommer det sig att du började med BJJ överhuvudtaget? Berätta om dina första steg i denna värld.
Jag hade hållit på med capoeira under några arbetsperioder i Finland. Tillbaka i Stockholm saknade jag klubb/grupp delen i träningen. Att träna något tekniskt utmanande som även har en social aspekt, ett sammanhang. Några vänner i Finland hade gjort bjj, så det fanns i bakhuvudet. Så efter en period av mkt dansträning, yoga och springa i skogen, så gick jag å provade på klubben. Jag vart direkt fast. Direkt förälskelse i sporten. Hajade ingenting av vad det gick ut på men något i rörelselogiken var bekant från dansen och jag hade lätt att ta till mig instruktionerna. Det var svårare att förstå helheten, vart en var på väg. 

Vad skulle du säga är det svåraste med BJJ? 
Att ha framförhållning i rörelserna och samtidigt använda sig av de lägen situationer som uppstår. Känner ofta att jag bara reagerar å testar grejer här och tvärs utan plan.

Favoritposition?
Eh, på top? Inte platt som en pannkaka under nån...

Favoritavslut?
Det skiftar. Allt känns forfarande nytt. Önskar att jag fick till bow n'arrow oftare. Blir visst ganska många armlås just nu. Glad att de fallit på plats.

Vad är din drivkraft och pepp som gör att du kommer till klubben och tränar, dag efter dag? Det är så jävla kul!

Hur ser en vanlig träningsvecka ut för dig? Haffar träning där jag får den. Kan jag så går jag. Jobbar ofta kvällar och har andra grejjer som verkar kräva min närvaro på "träningstid". Huu.. Så tränar så mycket som jag hinner och kroppen pallar, och den pallar visst mycket just nu, å då är jag glad för träna är mitt roligaste, å ett av de bästa sätten att umgås. Förutom bjj så springer jag ibland ute i skogen, youtube-yogar hemma, simmar , men det e mest för bastuns skull, och just ja, jobbar med dans... 

Vad gör du när du inte hänger på klubben?
Hänger i Bagis där jag bor, jobbar extra på ungdomsgården i Bagis, jobbar som dansare och koreograf här och där å på massa olika sätt, ibland asmycket ibland mindre, ibland i Stockholm ibland nån annanstans. På senaste har jag börjat baka mycket bröd (ej surdeg) och piroger. Cyklar runt, dricker kaffe och ibland en öl eller två. 

Har du några visdomsord att dela med dig till de andra på klubben eller andra som vill börja träna? Gör vad du tycker är kul och ta det på allvar.

Så avslutar vi med det viktigaste, Världens just nu bästa låt? 
Idag lyssnar jag på Wild Heart med Stevie Nicks